





International Conference on Sustainable Development in Design & Manufacturing

[ICSDDM-2017]

12th& 13th Jan 2017

Date: - 12/01/2017

Theme: Mechanical Engineering

Location: First Floor (Room No: 101,129)

Session In-charge: Prof. Sachin Solanke, Prof. Rakesh Shinde

50000	bession in-charge: F101. Sacinii Solanke, F101. Kakesh Siinide					
SR. NO	DURATION			DESCRIPTION	AUTHORS	
	01:30 A.M.			Keynote by Session Chairman: Dr. Anuj Prakash		
1	01:45 P.M.	10	min	Design and Development of a Multi-Purpose Trolley	Virag Timbadia	
2	01:55 P.M.	10	min	Screw feeder performance prediction using Discrete Element Method (DEM)	Suraj Patinge, Dr. Kaushal Prasad	
3	02:05 P.M.	10	min	Thermophoresis and Radiation Effects on MHD Free Convection Flow along a Vertical Plate Immersed in a Porous Medium	Sadashiv P. Dahake, A.V. Dubewar	
4	02.15 P.M.	10	min	Energy Efficient Air Distribution Systems for Air Handling Unit	Ajay Bhagwat, Prof. S.N.Teli, Abhijeet Ranveer, Prof. Vijay Majali	
5	02:25 P.M.	10	min	Sustainable Manufacturing: Integrating Lean and Green	Harjyot Nagi, Prof. S.N.Teli, Dr. A.S.Deshpande, Dr. U.M. Bhushi	
6	02.35 P.M	10	min	Review of Machining on Composite and Connected Optimisation Techniques	Janak Suthar, Prof. S.N.Teli, Siddesh Lad	
7	02:45 P.M	10	min	A Review of Absorption Refrigeration in Vehicles	Tushar Charate, Nishant Awate, Sonali Padir, Dipak Dubey, Amol Kadam	

					Ajay Thakur, Sarvesh Manore,	
8	02.55 P.M.	10	min	Design and Fabrication of Compact Paper Recycling Machine	Soumya Khatoi, Dhanjeet Singh, Dr. Fauzia Siddiqui	
				IL	Dr. 1 duziu Siddiqui	
	TEA BREAK 3.00 TO 03:30 P.M.					
9	03:30 P.M.	10	min	Button Operated Gear Shifter in Two Wheeler using Stepper Motor	Pawan Gurav, Rajesh Mhatre, Deepak Pal, Sahil Satvilkar, Prof. Geeta Karmarkar	
10	03:40 P.M.	10	min	Optimization In DE-Laval Nozzle Design to Increase	Parashram Patil, Shubham M. Patil, Akshay More, Milind Mokal, Amol Kadam	
11	03:50 P.M.	10	min	Multi Objective Optimisation in Drilling of Composites	Aditya Naik, Chaitanya Mishra, Akshay Nalawade, Akash Kharmate, Paramjit Thakur	
12	04:00 P.M.	10	min	Tool wear monitoring and process in milling of titanium grade5	Anandpratap Singh, Shweta Takale, Neeraj Tiwari, Ajay Vishwakarma, Paramjit Thakur	
13	04:10 P.M.	10	min	Design And Analysis Of Exhaust Gas Resonator	Rahul Chalke, Akshay Dakhane, Mandar Bhoir, Akshay Gore, Ganesh Jadhav	
14	04:20 P.M.	10	min	A Review Paper On Cooling Ability Of Nanofluids	Mitul Wankhede, Vikas Yadav, Kunal Shinde, Shraddha Warungase, Ashish Bandewar	
15	04:30 P.M.	10	min	Review Paper On Fabrication Of Manually Controlled Drainage Cleaning	Reshma Mahanwar, Pooja Chavare, Ankita Padwal, Monica Tambe, Mitali Mhatre	
				Vote of Thanks		







International Conference on Sustainable Development in Design & Manufacturing

[ICSDDM-2017]

12th& 13th Jan 2017

Date: - 13/01/2017

Theme: Mechanical Engineering

Location: First Floor (Room No: 101,129)

Session In-charge: Prof. Rakesh Shinde, Prof. Vinayak Suryawanshi

SR. NO	DURATION			DESCRIPTION	AUTHORS
	10:30 A.M.		Л.	Keynote by Session Chairman: Dr. Ramesh Lekurwale	
1	11:00 A.M.	10	min	Analytical Study of Thrust Force for Drilled Composite	Girish Pandit, Dr. Kaushal Prasad
2	11.10 A.M.	10	min	Design and analysis of unmanned aerial vehicle	Akarsh Devadiga, Abhay Bhutkar, Jay Jain, Niraj Gupta, Dr. Fauzia Siddiqui
3	11:20 A.M.	10	min	Design and Analysis of Flywheel for Different Geometries and Materials	Ankita Shinde, Kratika Singh Rawat, Ruchi Mahajan, Veeraj Pardeshi, Sachin Sheravi, Balbheem Kamanna
4	11.30 A.M.	10	min	Knowledge Management	Harun Pinjari, Prof. S.N.Teli, Abdul Razak Honnutagi
5	11.40 A.M.	10	min	Sustainable Manufacturing: Integrating Lean and Green	Harjyot Nagi, Prof. S.N.Teli, Dr. A.S.Deshpande, Dr. U.M. Bhushi
6	11.50 A.M.	10	min	Review of lean six sigma implementation	Gopal Buchade, Prof. S.N.Teli
7	12.00 P.M.	10	min	Energy Consumption in Industrial Sector	Sagar Randive, Prof. T.Z. Quazi

8	12.10 P.M.	10	min	Thermal barrier coating on IC Engine Piston to improve Engine efficiency	Balbheem Kamanna, Bibin Jose, Ajay Shamrao Shedage, Sagar Ganpat Ambekar, Rajesh Somnath Shinde, Sagar Landge
9	12.20 P.M.	10	min	Selection Of Tube Geometry To Enhance Heat Transfer Rate In Heat Exchanger	Rohit Dhumal, Sachin Bhosale, Agasthi Desai, Prathmesh Dhoke, Ashish Bandewar
10	12.30 P.M.	10	min	Design and Development of FDM Based Portable 3D Printer	Akshay Shinde, Ashish Patil, Bhushan Patil, Rahul Potwade, Rakesh Shinde
11	12.40 P.M.	10	min	Ground coupled heat exchanger: A study	Sharique Ahmed, Jai Badgujar, Dhiraj Kulkarni, Dr. Fauzia Siddiqui, Paramjit Thakur
12	12.50 P.M.	10	min	Gas Turbine Leading Edge Film Cooling	Saurabh Virkud, Nikhil Patil, Shubham B. Patil, Vikram Vaiude, Sagar Chirade
13	2.00 P.M.	10	min	A Study on Selection Criteria for MR Fluid Components	Akash Borate, Pratik Angre, Venkatsai Addagatla, Akash Deshmukh, Amol Kadam
14	2.10 P.M.	10	min	Methodology for Optimization of Raw Material	S.N. Teli, Amit Chorghe, Yogesh Dhumal
15	2.20 P.M.	10	min	Study Of The Effect On Evaporative Refrigeration By The Use Of Various Porous Materials	Akshay Kakade, Akshaykumar Shelar, Sidharth Kadu, Digvijay Gawande, Ashish Bandewar
				LUNCH BREAK (01:00 P.M – 02:	00 P.M)
				Valedictory Function: 2:00 P.	,M